Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΜΗΛΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ


από την Giota Haropoulou

Υλικά
- 1 φλιτ αλεύρι φαρινάπ
- 1  φλιτ νερό
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 μήλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- λάδι
- καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, άχνη, κανέλα, ότι θέλουμε για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε από το μείγμα μας κουταλιές κουταλιές. 
Η θερμοκρασία μας θα είναι μέτρια ως δυνατή.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά.
Βγάζουμε τις μηλοτηγανίτες μας και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά.
 Πασπαλίζουμε με ότι μας αρέσει.
Σημ. : οι μηλοτηγανίτες της εικόνας είναι ακριβώς η μισή δοσολογία των υλικών μας.

Καλή μας απόλαυση!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου