Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 κότσια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- πιπεριές
- ντοματίνια
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και τα κότσια. Τα βράζουμε ξαφρίζοντας τα μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Βγάζουμε τα κότσια και κρατάμε και το ζουμί τους.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο από τον ζωμό που έβρασαν τα κότσια, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια , τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. 
Προσθέτουμε και τις πικάντικες σάλτσες μας.




Μόλις αρχίσει ο βρασμός βάζουμε και τα κότσια να πάρουν μία βράση για να νοστιμίσουν παραπάνω και να δέσουν τα υλικά.


Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις μελιτζάνες, βάζουμε ανάμεσα το κρέας 


και περιχύνουμε με την σάλτσα.


Ψήνουμε για 40-50 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 0
μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας. 


Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη.
Σημ. 1: αντί για κότσια μπορούμε να βάλουμε κομμάτια κρέατος χωρίς κόκκαλο.
Σημ. 2: τον υπόλοιπο ζωμό τον κρατάμε για να νοστιμίσουμε κάθε σούπα μας.
Σημ. 3: αντί για χοιρινό μπορούμε να το μαγειρέψουμε κει με μοσχάρι η κοτόπουλο.

Καλή επιτυχία!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου