Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- μανιτάρια πλευρώτους
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμάς
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι τρούφας 
- 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- 2 κύβους (λαχανικών και κοτόπουλου)
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος




Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό,τους κύβους τον κουρκουμά και το αλατοπίπερο.
Τα βράζουμε γα 15 λεπτά αφήνοντας λίγο ζουμάκι.
Αν δεν έει μείνει τοτε προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Ρίχνουμε την γαλοπούλα το λάδι τρούφας και την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσειη κρέμα.
Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου