Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ ΓΙΑΧΝΙ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- άσπρο λάχανο χοντροκομένο
- κόκκινο λάχανο χοντροκομένο
- 3-4 πράσα (μόνο το άσπρο τμήμα)
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- καρότα σε ροδέλες
- άνιθος
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- χυμός ντομάτς η 1 κουταλιά πελτέ
- 1 κύβος Κνορ της αρεσκείας μας
- λάδι
- κουρκουμά
- λουκάνικα χωριάτικα
- αλάτι
- πιπέρι




Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια το πράσο τα λάχανα καρότα και άνιθο.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα να σωταριστουν και αυτά και προσθέτουμε το κρασί για ν τα σβήσουμε.
Ρίχνουμε ζεστό νερό και προσθέτουμε τον κύβο τον κουρκουμά και το αλατοπίπερο με τον χυμό η τον πελτέ.
Αφήνουμε να βράσουν για 25 με 30 λεπτά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου