Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- μανιτάρια πόρτο μπέλο
- κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 2 ξερά κρεμμύδια
- χυμός ντομάτας
- κανέλα
- γαρύφαλο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη πάπρικα




Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και μετά τα μανιτάρια.
Μόλις τελειώσει το σωτάρισμα ρίνουμε τον χυμό ντομάτας τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε έως να γίνουν τα κρεμμύδια και να πήξει η σάλτσα

Παρατηρήσεις

Σύμφωνα με την δίαιτα των μονάδων είναι 1 μονάδα.
Αν δεν σωτάρουμε σε λάδι και τα μαράνουμε με νερό τότε είναι μονάδες 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου