Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΦΡΑΓΓΟΣΥΚΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ




από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- φραγγόσυκα
- ζάχαρη 




Εκτέλεση

Μαζεύουμε  τα φραγγόσυκα και βρίζουμε συνεχώς για τα αγκάθια που έχουν.
Αφού τα καθαρίσουμε τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπόλ.
Προσθέτουμε την ζάχαρη που ειναι λιγότερη απο το βάρος των φρούτων.
Τα αφήνουμε μια μέρα στο ψυγείο μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους
Τα περνάμε από τον μύλο των λαχανικών με την ψιλή σίτα και με αυτό τον τρόπο κατακρατούνται τα σποράκια που περιεχουν.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και σε χαμήλη φωτιά τα αφήνουμε να δέσει η μαρμελάδα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Παρατήρηση

Για να φύγουν τα αγκάθια πιο εύκολα τα αφήνουμε τα φραγγόσυκα στο νερό γιοα λίγο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου