Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΥΝΗ ΣΩΣ





από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

Για την σαλάτα

- στήθος κοτόπουλο που μας έχει μείνει βραστό η ψητό
- 1 πιπεριά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αγγουράκι τουρσί κομμένο σε φέτες
- 1 ντομάτα μεγάλη σε κύβους αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους
- καλαμπόκι κονσέρβας
- γραβιέρα κομμένη σε κύβους
- καρυκεύματα που ταιριάζουν με κοτόπουλο

Για την σάλτσα

- 1/2 ποτηριού λάδι
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι



Εκτέλεση 

Κόβουμε τα υλικά μας και τα έχουμε έτοιμα.



Ανακατεύουμε σε μεγάλη σαλατιέρα τα υλικά για την σαλάτα.



Χτυπάμε με το μιξεράκι τα  υλικά της σάλτσας.


Περιχύνουμε τη σαλάτα με την σάλτσα και είμαστε έτοιμοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου