Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- ταλιατέλες ένα πακέτο
- 10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια γκούντα τριμμένη η τυρί τσένταρ
- 200 γραμμάρια ένταμ
- 200 γραμμάρια γραβιέρα η ρεγκάτο τριμμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 10 φέτες γκούντα η τσένταρ
- 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι μικρή ποσότητα




Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες για 5 λεπτά.
Τις σουρώνουμε αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι.
Ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά το ζαμπόν και την κρέμα.
Τα ρίχνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ η ταψί και στρώνουμε στην επιφάνεια τις φέτες ντομάτες ρίχνοντας λίγο αλάτι.
Τα σκεπάζουμε με τις φέτες τυριού.


Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου