Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- τορτελίνια με τυρί
- ζαμπόν καπνιστό κομμένο σε λεπτές λουρίδες
- γάλα εβαπορέ
- σκόρδο σκόνη
- φέτα λιωμένη με το πιρούνι
- πιπέρι
- βιτάμ




Εκτέλεση

Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο βιτάμ και μόλις κάψει προσθέτουμε το καπνιστό ζαμπόν και το τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύοντας με την κουτάλα και ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ.
Προσθέτουμε την λιωμένη φέτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φέτα.


Μόλις πήξει η σάλτσα την κατεβάζουμε από την φωτιά.
Στραγγίζουμε τα τορτελίνια και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα.


Ανακατεύουμε να ενωθούν τα τορτελίνια με την σάλτσα και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη πάπρικα στο σερβίρισμά είτε τυρί τριμμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου