Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ


από την Ioanna Zagkla

Υλικά
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 2 καρότα
- 250 γρ μανιτάρια
- θυμάρι
 - αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ντομάτα
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε στο μούλτι τα κρεμμύδια και αφού κάψει το λάδι τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα καρότα και το σκόρδο ψιλοκομμένα κι αυτά στο μούλτι
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τα μανιτάρια μας κομμένα σε λεπτές φετούλες. 
Τα σοτάρουμε μαζί με την ντομάτα που την έχουμε ψιλοκόψει κι αυτήν και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας. 
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 20 λεπτά περίπου.

Βράζουμε και ότι ζυμαρικό θέλουμε. 


Σερβίρουμε με την σάλτσα από πάνω και καλή μας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου