Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΨΕΥΤΟΠΑΝΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο σε σκόνη
- λάδι
- φρυγανιά




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια.
Τα κόβουμε στην μέση κατά μήκος  και το καθένα το κόβουμε σε λεπτές λουρίδες.
Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να μείνουν για 10 λεπτά για να στραγγίξουν όλα τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τότε πιπέρι και το σκόρδο.και τα αφήνουμε να ποτίσουν με τα αρώματα των καρυκευμάτων.
Ραντίζουμε με λάδι τα κολοκυθάκια και πάλι τα αφήνουμε να μείνουν να ρουφήξουν για λίγο το λάδι.


Σε ένα πάτο βαθύ βάζουμε την φρυγανιά και περνάμε τα μπαστουνάκια του κολοκυθιού μέσα στην φρυγανιά.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε 200 βαθμούς και αφού βάλουμε στο ταψί μας μια λαδόκολλα στρώνουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να ψηθούν για κανένα μισάωρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου