Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

ΤΣΑΤΝΕΥ ΚΟΡΟΜΗΛΟΥ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- κορόμηλα πράσινα 920 γραμμάρια καθαρό βάρος
- ζάχαρη καστανή 7 κουταλιές
- αλάτι κατά βούληση
- άνιθος φρέσκος 60γραμμάρια
- κόλιαντρο φρέσκο 70 γραμμάρια
- θυμάρι φρέσκο 5 γραμμάρια
- θρούμπι ξερό 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας
- μηλόξιδο 2 σφηνάκια
- σκόρδο 4 σκελίδες
- δυόσμο 4 φυλλαράκια
- πάπρικα γλυκιά 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας
- φλισκούνι μια πρέζα




Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και τα βάζουμε στο μούλτι με λίγο λάδι και το μηλόξυδο.
Ετοιμάζουμε τα κορόμηλα βγάζουμε τα κουκούτσια τα κόβουμε κομματάκια και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και το αλάτι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Άμα θέλουμε μπορούμε να το περάσουμε από σίτα για να μην υπάρχουν χοντράδια.
Βάζουμε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει 
Η φωτιά να είναι χαμηλή.
Περιμένουμε να δέσει σαν μαρμελάδα αλλά αραιή.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε ψητά κρέατα στα κάρβουνα .
Επίσης μπορούμε να μαρινάρουμε τα κρέατα που θα ψήσουμε στην σχάρα.
Παίρνουν απίθανη γεύση αλλά και γίνονται μαλακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου