Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΧΑΛΕΠΙ

από την Eleni Xenophontos

Υλικά
- 6 φλυτζ.  νερό
- 7 κ.σ. νισεστέ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- τριαντάφυλλο σιρόπι
- επιπλέον ζάχαρη στο σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε  κατσαρόλα αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά αρχικά και μετά σε χαμηλή φωτιά.


Απ  την ώρα που θα βάλουμε την κατσαρόλα στην φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
Όταν πήξει συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να γυαλίζει η κρέμα μας.



Αφού κρυώσει  σερβίρουμε στα πιατάκια μας


Ξεφορμάρουμε σε πλαστικό βαθύ δοχείο μαζί με κρύο νερό και τοποθετούμε στο ψυγείο.
τρώγεται με τριαντάφυλλο σιρόπι.

Αν δεν υπάρχει τριαντάφυλλο σιρόπι, σερβίρουμε με ανθόνερο και ζάχαρη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου