Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΚΥΝΗΓΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ




από την Καλλιόπη 

Υλικά
- αγριοπερίστερα
- πέρδικες
- χαλούμι
- 2-3 κ σ ελαιόλαδο
- κρασί λευκό
- λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα πουλιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Τα βγάζουμε από το νερό και τα  γεμίζουμε με χαλούμι και είτε τα ράβουμε , είτε βάζουμε στο άνοιγμα οδοντογλυφίδες.

Τα σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να κοκκινίσουν απ όλες τις πλευρές
Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό του λεμονιού, το αλατοπίπερο και λίγο νερό. 
Τ  αφήνουμε να βράσουν  ως να ψηθούν καλά και να σωθούν τα υγρά τους


καιιιι καλή μας όρεξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου