Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



από την Effie Tsitsika

Υλικά
- 500 γρ. κολοκύθια τριμμένα
- 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
- άνηθος
- δυόσμος
- μαϊντανός
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- αλεύρι
- αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη ή στο μούλτι και σε μια πετσέτα βάζουμε τα τρίμματα με λίγο αλάτι.
Στύβουμε γερά να φύγουν όλα τα ζουμιά τους. Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη φέτα, τα αυγά και το λάδι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από τη μία πλευρά.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού τους γυρίζουμε από την άλλη.
Μόλις είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια οι κεφτέδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου