Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1/2 κιλ. γίγαντες
-ντομάτες κονκασέ η τριμμένες
-1κ σ πελτέ
-2 -3 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες [εγώ βάζω και καυτερές]
-4 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
-2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-4-5 φύλλα δάφνης
-6 μπαχάρια
 -αλάτι
-πιπέρι
-1 ποτήρι λάδι
-μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Έχουμε βάλει τους γίγαντες σε νερό από την προηγουμένη και αφού τους ξεπλύνουμε τους βράζουμε για 5΄σε μπόλικο νερό.
Τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε καθαρό νερό 1 ώρα..
Στο ταψί που έχουμε ρίξει λίγο λάδι απλώνουμε τα κομμένα κρεμμύδια να καλυφτεί .
Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, λίγες πιπεριές ροδέλες και απλώνουμε τα σουρωμένα φασόλια.
Ανάμεσα βάζουμε τα μπαχάρια και την δάφνη.
Σε μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, πελτέ, λάδι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε το φαί. προσθέτοντας χλιαρό νερό να σκεπαστούν τα υλικά.
Ψήνουμε στους 180  0 περίπου 1 ώρα προσθέτοντας αν χρειαστεί νερό να μείνει με σάλτσα.

Όταν το βγάλουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου